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CECILIA DI BA-ONE

Colli Euganei | Controlled Designation of Origin - Cabernet Reserva

Made in equal parts from Cabernet Franc and Sauvignon grapes, this wine has a red colour with purplish highlights, a rich, broad and well-balanced fragrance, a full-bodied texture, and a lingering smoothness.
Cabernet Sauvignon
0%
Cabernet Franc
0%
Category: Red Wine

AWARDS RECEIVED

Acknowledgements:
  • Slow Wine Grande Vino: Cecilia di Baone 2007, Cecilia di Baone 2011
  • Medaglia d’Argento al Concours Mondial de Bruxelles: Cecilia di Baone 2008
  • Associazione Italiana Sommelier 4 grappoli: Cecilia di Baone 2008, Cecilia di Baone 2011
  • Associazione Italiana Sommelier 3 grappoli: Cecilia di Baone 2010
  • Merano Wine Festival: Cecilia di Baone 2012, Cecilia di Baone 2016
  • Luca Maroni Annuario dei migliori vini Italiani 2016 di Luca Maroni: Cecilia di Baone 2012
  • Le Guide de L’Espresso I Vini d’Italia 4 bottiglie: Cecilia di Baone 2010, Cecilia di Baone 2012
  • Due bicchieri Gambero Rosso: Cecilia di Baone 2010
  • Golosario di Paolo Massobrio Top Hundred dei migliori vini italiani: Cecilia di Baone 2001
  • Medaglia d’Oro al Banco d’assaggio dei vini d’Italia di Torgiano
  • Medaglia d’Oro a Pècsarad (Ungheria)
Wine:
Colli Euganei Cabernet Riserva
Vineyard:
Planted in 1975 – 2000
Vine variety:
50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc
Alcohol:
13,50%
Ground:
Calcareous, marly, of volcanic origin
Altitude / Exposure:
130 m.a.s.l. south-west
Wine training system:
Spurred Cordon and Guyot
Density:
5.000 – 6.000 vinestock per Ha. new vineyard
Yield (per hectare):
35 Hl
Production:
25.000 Bottles

Fermentazione e macerazione in vasche in cemento vetrificate e cisterne acciaio inox per 18-20 giorni a un massimo di 30°.
Affinamento di 24 mesi in vasche di cemento.

Colour:
Ruby, garnet-coloured
Olfactory Notes:
Fruits, cherry, plum, blackcurrant, mulberry.
Taste:
Small fruits (blackberry, blueberry, blackcurrant).

Bottle

Label

Capsule

Cork

Cardboard

Cardboard

Seals

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